Mergi la conţinutul principal

Solutii software

Solutii de Securitate
Hardware Si Software

 

Conceptul de securitate hardware
se referă la posibilităţile de a preveni furtul,
vandalismul şi pierderea datelor.

Protejarea mediului IT este foarte esențială. Fiecare organizație trebuie să ia securitatea cibernetică foarte în serios. Există un număr mare de atacuri de hacking care afectează afaceri de toate dimensiunile. Hackerii, programele malware, virușii sunt câteva dintre amenințările reale de securitate din lumea virtuală. Este esențial ca fiecare companie să fie conștientă de atacurile periculoase de securitate și este necesar să se păstreze în siguranță. Există multe aspecte diferite ale apărării cibernetice care trebuie luate în considerare. Iată șase instrumente și servicii esențiale pe care fiecare organizație trebuie să le ia în considerare pentru a se asigura că securitatea lor cibernetică este cât se poate de puternică. Acestea sunt descrise mai jos:

Firewalls

După cum știm, firewall-ul este nucleul instrumentelor de securitate și devine unul dintre cele mai importante instrumente de securitate. Sarcina sa este de a preveni accesul neautorizat la sau de la o rețea privată. Poate fi implementat sub formă de hardware, software sau o combinație a ambelor. Firewall-urile sunt utilizate pentru a împiedica utilizatorii de internet neautorizați să acceseze rețelele private conectate la Internet. Toate mesajele care intră sau părăsesc intranet trec prin firewall. Firewall-ul examinează fiecare mesaj și blochează acele mesaje care nu îndeplinesc criteriile de securitate specificate.

Firewall-ul este foarte util, dar are și limitări. Un hacker priceput a știut cum să creeze date și programe care cred ca firewall-uri de încredere. Înseamnă că putem trece fără probleme programul prin firewall. În ciuda acestor limitări, firewall-urile sunt încă foarte utile în protecția atacurilor rău intenționate mai puțin sofisticate asupra sistemului nostru.

Implemetarea acestor solutii de tip Next-Generation Firewall de la partenerii nostri  Fortinet, Forcepoint, CISCO si IFUPSecure poate face prin specialistii nostrii certificati si autorizati de catre producator, inclusiv livrarea si instalarea echipamentelor.

Program antivirus

Software-ul antivirus este un program care este conceput pentru a preveni, detecta și elimina virușii și alte atacuri malware asupra computerului, rețelelor și sistemelor IT individuale. De asemenea, ne protejează computerele și rețelele de o varietate de amenințări și viruși, cum ar fi cai troieni, viermi, keylogger, browser hijacker, rootkit-uri, spyware, botnets, adware și ransomware.

Majoritatea programelor antivirus sunt dotate cu o funcție de actualizare automată și permit sistemului să verifice în mod regulat noi viruși și amenințări. Oferă unele servicii suplimentare, cum ar fi scanarea e-mail-urilor pentru a se asigura că acestea nu conțin atașamente și link-uri web rău intenționate.

 

La aceste amenințări răspundem cu o soluție de securitate software de la Bitdefender,  fiind lider mondial în domeniul securității IT.

Servicii PKI

PKI înseamnă Public Key Infrastructure. Acest instrument acceptă distribuirea și identificarea cheilor de criptare publice. Permite utilizatorilor și sistemelor informatice să schimbe în siguranță date prin internet și să verifice identitatea celeilalte părți. De asemenea, putem face schimb de informații sensibile fără PKI, dar, în acest caz, nu ar exista nicio asigurare a autentificării celeilalte părți.

Persoanele asociază PKI cu SSL sau TLS. Este tehnologia care criptează comunicarea cu serverul și este responsabilă pentru HTTPS și lacăt pe care le putem vedea în bara de adrese a browser-ului nostru. PKI rezolvă un număr mare de probleme de securitate cibernetică și merită un loc în suita de securitate a organizației.

 

PKI poate fi, de asemenea, utilizat pentru:

  • Activați autentificarea multifactorială și controlul accesului
  • Creați semnături digitale de încredere, conforme.
  • Criptează comunicațiile prin e-mail și autentifică identitatea expeditorului.
  • Semnați digital și protejați codul.
  • Creați identitate și încredere în ecosistemele IoT.

Solutiile oferite de catre partenerii nostrii PrimeKey si Worldline sunt implementate cu succes de catre specialistii nostri certificati oferind siguranta in piata tranzactionala digitala.

Serviciu gestionat de detectare și răspuns (MDR)

Criminalii cibernetici și hackerii de astăzi au folosit tehnici și software mai avansate pentru a încălca securitatea organizației. Prin urmare, este necesar ca fiecare întreprindere să folosească forme mai puternice de apărare a securității cibernetice. MDR este un serviciu avansat de securitate care furnizează amenințări, informații despre amenințări, monitorizare a securității, analiză a incidentelor și răspuns la incident. Este un serviciu care decurge din nevoia organizațiilor (care au lipsă de resurse) de a fi mai conștienți de riscuri și de a-și îmbunătăți capacitatea de a detecta și de a răspunde la amenințări. MDR utilizează, de asemenea, inteligența artificială și învățarea automată pentru a investiga, detecta automat amenințările și orchestra răspunsul pentru un rezultat mai rapid.

 

Detecția și răspunsul gestionat au următoarele caracteristici:

  • Detectarea și răspunsul gestionat se concentrează mai degrabă pe detectarea amenințărilor decât pe conformitate.
  • MDR se bazează mult pe managementul evenimentelor de securitate și pe analize avansate.
  • În timp ce se utilizează o anumită automatizare, MDR implică și oameni pentru a ne monitoriza rețeaua.
  • Furnizorii de servicii MDR efectuează și validarea incidentelor și răspunsul de la distanță.

Testarea de penetrare

Testarea de penetrare, sau testul pen-test, este o modalitate importantă de a evalua sistemele de securitate ale afacerii noastre și securitatea unei infrastructuri IT, încercând să exploateze vulnerabilitățile în siguranță. Aceste vulnerabilități există în sistemele de operare, servicii și aplicații, configurații incorecte sau comportament riscant al utilizatorului final. În testarea de penetrare, profesioniștii în securitate cibernetică vor folosi aceleași tehnici și procese utilizate de hackerii criminali pentru a verifica eventualele amenințări și zone slabe.

Un test pe stilou încearcă tipul de atac cu care se confruntă o companie din partea hackerilor criminali, cum ar fi spargerea parolelor, injectarea de cod și phishing. Acesta implică un atac simulat în lumea reală asupra unei rețele sau a unei aplicații. Aceste teste pot fi efectuate prin utilizarea tehnologiilor manuale sau automate pentru a evalua sistematic serverele, aplicațiile web, dispozitivele de rețea, punctele finale, rețelele fără fir, dispozitivele mobile și alte puncte potențiale de vulnerabilități. Odată ce testul pen-ului a avut loc cu succes, testerii ne vor prezenta amenințările constatate și ne pot ajuta, recomandând modificări potențiale ale sistemului nostru.

Instruirea personalului

Pregătirea personalului nu este un „instrument de securitate cibernetică”, ci, în cele din urmă, a avea angajați cu cunoștințe care înțeleg securitatea cibernetică, care este una dintre cele mai puternice forme de apărare împotriva atacurilor cibernetice. Numeroase instrumente de instruire disponibile astăzi, care pot educa personalul companiei despre cele mai bune practici de securitate cibernetică. Fiecare companie poate organiza aceste instrumente de formare pentru a-și educa angajații, care să-și înțeleagă rolul în securitatea cibernetică.

Știm că infractorii cibernetici continuă să-și extindă tehnicile și nivelul de sofisticare pentru a încălca securitatea afacerilor, ceea ce a făcut ca organizațiile să investească în aceste instrumente și servicii de formare esențială. Dacă nu reușesc să facă acest lucru, aceștia pot lăsa organizația într-o poziție în care hackerii ar putea fi vizați cu ușurință de sistemul lor de securitate. Deci, cheltuiala investiției pe aceste instrumente de instruire ar putea oferi o recompensă pentru organizația de afaceri cu securitate și protecție pe termen lung.