Organizațiile depind adesea de furnizori terți pentru a gestiona anumite funcții de afaceri, cum ar fi infrastructura IT. Deși permite furnizorilor terți să se conecteze la rețeaua dvs. are avantajele sale, acest lucru introduce în mod inerent un risc de securitate - și anume, vulnerabilitatea la atacurile lanțului de aprovizionare. În aceste tipuri de atacuri, adversarii se infiltrează în furnizorii terți și exploatează accesul lor de încredere pentru a obține acces la mediul dumneavoastră. Odată intrați, aceștia desfășoară tot felul de activități malițioase, de la furt de date și extorcare până la ransomware. Sophos oferă o combinație de tehnologii și servicii de securitate pentru a contribui la reducerea riscurilor generate de astfel de atacuri asupra lanțului de aprovizionare.
Mai multe cazuri de încălcare a securității datelor de profil înalt evidențiază faptul că lanțul de aprovizionare rămâne o verigă slabă în lanțul de securitate cibernetică al organizațiilor.
La sfârșitul anului 2020, s-a descoperit că lanțul de aprovizionare al firmei de management IT SolarWinds a fost compromis, iar adversarii au reușit să introducă coduri malițioase în platforma de monitorizare și gestionare a infrastructurii SolarWinds, Orion. Acest cod a fost trimis, fără să vrea, la aproape 18.000 de clienți. Citiți analiza aprofundată a Sophos despre modul în care varianta malware Sunburst a evitat apărarea aici.
Să analizăm strategiile comune utilizate în unele dintre cele mai importante atacuri asupra lanțului de aprovizionare:
E-mailurile de phishing sunt cel mai frecvent utilizat vector de atac în atacurile asupra lanțului de aprovizionare. Atacatorii vizează terțe părți de încredere cu e-mailuri de phishing pentru a compromite și a obține acces la rețelele acestora, iar apoi le folosesc ca o trambulină pentru a se infiltra în sistemele clienților lor.
În cazul atacurilor mai sofisticate, hackerii se infiltrează în infrastructura unei companii de software sau a unui distribuitor și introduc coduri malițioase în pachetele de actualizare a software-ului. Terța parte distribuie apoi aceste actualizări clienților săi, infectându-i fără să știe pe aceștia în timpul procesului.
Pe măsură ce crește utilizarea cloud-ului, a Docker și a metodologiilor de dezvoltare agile, crește și utilizarea componentelor din comerț pentru a scurta ciclul de viață al dezvoltării. Actorii rău intenționați au început să pună capcane în unele containere, biblioteci și alte resurse utilizate în mod obișnuit, în speranța de a fi incluse în produsul final.
Atacurile asupra lanțului de aprovizionare sunt dificil de detectat, deoarece pot proveni din orice parte a lanțului de aprovizionare. Organizațiile nu ar trebui să se aștepte să elimine complet riscurile lanțului de aprovizionare - trebuie să urmărească minimizarea acestor riscuri. Sophos oferă tehnologii și servicii de securitate pentru a ajuta la reducerea riscului de atacuri asupra lanțului de aprovizionare.
Oferă o apărare cuprinzătoare în profunzime împotriva amenințărilor care pătrund prin intermediul furnizorilor terți, folosind inteligența artificială, prevenirea exploatărilor, protecția comportamentală, anti-ransomware și multe altele. În plus, funcționalitatea EDR puternică vă permite să identificați automat activitățile suspecte, să prioritizați indicatorii de amenințare și să căutați rapid amenințări potențiale în toate punctele terminale și serverele.
Oferă servicii experte de vânătoare și remediere a amenințărilor sub forma unui serviciu complet gestionat. Specialiștii Sophos lucrează 24 de ore din 24 pentru a căuta, valida și remedia în mod proactiv, în numele dumneavoastră, potențiale amenințări și incidente din lanțul de aprovizionare.
Protejează împotriva atacurilor din lanțul de aprovizionare care se bazează pe accesul furnizorilor la sistemele dumneavoastră prin intermediul unor controale de acces foarte granulare. Această soluție furnizată în cloud validează identitatea utilizatorului, precum și sănătatea și conformitatea dispozitivelor înainte de a acorda acces la resurse. Aceasta autentifică cererile din partea partenerilor de încredere, indiferent de locație.
Spune-ne ce cauți! Lăsați experții noștri de la CyberSecure să vă ajute să creați soluția potrivită pentru nevoile dumneavoastră.
Trimiteți-ne cateva randuri despre proiectul dumneavoastra la office@cybersecure.ro sau prin formularul de contact și vă vom contacta într-o zi lucrătoare. Toate informațiile trimise vor fi păstrate confidențiale.